Ako sa správa pes v hoteli pre psov?

Mnohí majitelia psov, najmä noví chovatelia, majitelia mladých psíkov sa ma pýtajú, ako sa správa ich psík, potom, ako odídu na dovolenku a on začne tú svoju v hoteli pre psov. Tak som sa snažila zhrnúť, ako u nás dovolenkujú vaši psíkovia.

Úprimne priznávam, že som bola zo správania našich psích klientov sama prekvapená. Napriek tomu, že ma po celý život sprevádza pes, mala som iné očakávania. Platí to však iba pre našich hotelových klientov. Nedokážem popísať, ako sa bude cítiť a správať psík v inom hoteli pre psov, zvlášť v hoteloch, kde psi trávia väčšinu času zatvorené osamote v kotercoch. To nie je hotel pre psov. To je tak na úrovni hostela.

V našom hoteli pre psov Hravopark majú psy k dispozícii jedinečný priestor. Nemáme koterce, psov nikam nezatvárame. Naopak, naši psí klienti sú súčasťou našej rodinnej svorky. Žijú s nami a venujeme im väčšinu času. Preto, neviem opísať, ako sa môže cítiť psík v hoteli s inými priestorovými možnosťami a iným prístupom prevádzkovateľa. Iba z vlasnej skúsenosti, keď sme mali takto ubytovaných vlastných psov a neznášali to dobre. 

Ako sa správa pes v hoteli Hravopark?

Úprimne? Sama som bola prekvapená, keď som túto prácu začala robiť.

99 % psíkov po troch minútach zabudne, že ste ich tam nechali a jediné, čo ich zaujíma je dostatočne popreháňať našich domácich psíkov. (2 fenky Husky, 1 fenka Shitzu, 1 fenka Francúzsky buldog). Naše psy sú mimoriadne socializované, nekonfliktné a kamarátske. Svojim spôsobom hosťom robia animátorov :)

To zvyšné 1 % sú psíkovia, ktorí majú negatívnu predchádzajúcu skúsenosť z iného hotela pre psov. Alebo sú mimoriadne naviazané na svojich páničkov, trávia spolu všetok čas a tak potrebujú pár minút, aby sa rozkukali, pochopili, že u nás im nebude nikto ubližovať, že sú v bezpečí a po chvíli sa zapoja do hry s našimi psami.

Čo nabaliť psíkovi do hotela pre psov?

Samozrejme granulky, alebo iné jedlo na ktoré je váš psík zvyknutý, očkovací preukaz, prípadne, ak treba lieky.

V Hravoparku akceptujeme, ak majiteľ donesie psíkovi jeho obľúbenú hračku, deku alebo peliešok. Zvyšok starostlivosti a lásky mu počas vašej dovolenky dá náš rodinný tím.

Lenka